Direktlänk till inlägg 6 februari 2012

Ryssflytten avklarad!

Av Anniqa - 6 februari 2012 20:20

Jag har länge funderat över det här med "ryssvärme" och "rysskyla".


Första gången jag hörde talas om det var det ryssvärme det var snack om och då var det menat att det skulle bli extremt varmt. Sen har det varit rysskyla och då är det extremt kallt eller snöigt eller bökigt på nåt annat sätt. Det är klart troligt att jag har misstolkat detta men istället för att gå runt det där med "ryss" så väljer jag att börja använda det i mitt vardagliga tal som ett kraftuttryck då det verkligen är nåt som är lite extra jävligt!


I helgen var vi upp till dottern i Umeå och klarade av en riktig ryssflytt!


Det är 40 mil till Umeå och jag hade samlat saker till hennes första hem i veckor. Lådorna var många med husgeråd, täcken, lakan, handdukar och för att inte tala om städgrejor och skafferivaror. Sen tillkommer min gamla tjockteve, köksbord, soffbord, skrivbord, byrå, stolar, skrivbordsstol, korgstolar, lampor.... mm mm... Dottern bor på tredje våningen och jag har haft min lilla vrå för att samla ihop allt i våran nedersta våning. Dvs 4 trappor ner. Det var ett redigt genrep man körde på torsdag kväll då allt skulle upp för trapporna och det mesta bar jag upp själv. De tyngre och krångligare sakerna krävde två pers och när vi tex kånkade upp soffbordet jag och den snygge så trampade jag på långpasset eller vad det heter... det där otroligt långa vattenpasset... och i och med det var första kroppsskadan fixad. Stort hack i foten som så förargligt blodade ner strumpan så jag vart helt blöt om foten.

  
Ryssrörigt hemma hos oss aftonen före avfärd

Fredan kom och i och med den varnades det om riktigt ryssväder! Kallt, halt och snökanon var det visst snack om och JAJAMEN vi fick både snö och halt. Så halt att jag nästan inte tog mej från våran gata när jag skulle iväg och massera på morron. Vid 12-tiden åkte jag och hämtade den snygge och dotterns kusin och vips var hela flyttteamet samlat. Vi hyrde släpvagn och jag baxade hem den men redan då jag skulle ta mej ut från macken blev det stopp och jag fick rulla tillbaka och ta sats för att komma iväg.


Sen var högt tempo då vi packade vagn, åt lunch så TJOHEJ skulle vi iväg tyckte vi.

Det tyckte inte ryssvintern. Det hade blivit en sjujäkla rysshalka på gatan och eftersom det var så marigt att ens komma iväg med bara bil var det ju så att säga skitsvårt att komma iväg med tungt lastad släpvagn.

Efter diverse försök ringde jag juorhavande medmänniska och fd arbetskamrat... en herre med snökedjor till sin bil. Han kom med kedjor och dessa försökte man montera fast på min bil.

Det gick icke!


För att korta av ett långt trasslande så lyckades den där snygga killen jag bor ihop med till sist komma iväg med ekipaget och efter sprang jag och dotterns kusin som idioter för att knuffa på om det skulle bli sladdigt igen.


Det var lite trafik men halt som fanken efter E4. Samma dag var det avstängt mellan Gävle och Tönnebro pga diverse halkande bilar. Har hört olika uppgifter om det men 50-70 bilar ska visst ha varit inblandade i det. Vi åkte ju uppåt och hade alltså större tur men fan vad halt det var! För att ta sej uppför backarna fick gossen sladda och gasa och för att komma ner fick han sakta ner farten och höra mitt gnäll för jag lider av nedförsbackesskräck när det är halt. Jag har tex voltat en gång då jag körde i 70 och bilen rullade på fortare nerför en backe och det var så halt att man inte kunde bromsa. IIIiiiii vad det var otäckt!


I Sundsvall var vi in på IKEA och köpte mera saker till ungen enligt hennes önskelista och lite efter vårt huvud. Det var:

  • Säng
  • Sängbord
  • Madrass
  • 3-sits soffa
  • Blommor
  • Dörrmatta
  • Vas
  • Väckarklocka
  • Lakan
  • mm

Sen packade vi in det i släpet och nu var det proppfullt och rysstungt!


Ju närmare norr vi kom ju kallare blev det och när vi tuffade in i Umeå visade termometern -29 grader. Rysskyla!


Dottern hämtades upp och sen åkte vi till nya placet och drog igång med baxandet av saker. Jag nämnde att nya lägenheten ligger på 3:e våningen, men nämnde jag att det saknas hiss?! Förresten var klockan 00:00 också när vi kom fram.


Min kondition är inte riktigt anpassade efter sån typ av jobb men eftersom det var ej kontorstid så att säga fick man flåsa tyst för att inte störa grannarna. Vi gav oss när vi hade soffa, teve, soffbord och en byrå kvar i släpet och sen skruvade brudarna säng och vi sorterade lite grovt. Vid tretiden hade vi sopat i oss en kopp te också och hoppade i säng


Eller säng?


Dottern och hennes kusin kurade ihop sej i nya sängen, 120 bred. Jag och snyggo tog madrassen som vi tagit med och la oss på golvet, den är 105 bred. Gossen är smal och när han ligger på högkant tar han inte större plats än en bräda på högkant men jag är ju lite tjafsigare och vill helst ligga som en superhjälte. Bökig natt men attans vad skönt det var att vara framme hos gullan!


....


ZZZZzzzzzzzzzzzzzzz......


Gullan var förkyld och snarkade visade det sej


Gaaaaaahhhhh! Tur att hon är så gullig fast hon låter som far sin när hon sover :o)

 
 
Mats

Mats

6 februari 2012 22:56

Tjena!
Rolig läsning som alltid. Ryssbra!
När får vi se er här nere? Långfredagen vore en bra dag...

http://www.arhammar.nu

Anniqa

6 februari 2012 23:22

Tackar tackar. jamen det var ju en bra fråga! Långfredan är ju faktiskt något längre än andra fredagar men det där får vi nog ta med fredrik tror jag :o)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anniqa - Fredag 8 mars 06:24


SÖNDAG Knut träffar sin kompis Emma på simskolan (babysim, men det låter så barnsligt säger Knutte...) Knut och Emma hälsar på varann och snackar ut om vad som hänt sen sist. Det kan vara vad de fått smaka för konstig mat, hur de upplever att...

Av Anniqa - Lördag 27 jan 10:00


Det ÄR allt lite bökigt att veta vad som är vad i hyllorna på affären här i Geneve men även här hemma i hyllor och skåp då det här är den fransktalande delen av landet och de envisas med att skriva etiketter och annat på franska. -Rätt logiskt med ta...

Av Anniqa - 2 oktober 2023 16:19

Hittade en liten sak jag skrivit om resan till Kreta 2004  i en mapp döpt "NOSTALGI" i min dator.   Jag, barnets far och dottern nästan 12 år drog iväg på semester till Kreta och med oss hade vi även mamma/mormor. Det var en trevlig resa med myck...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:18

Jag sov bra även denna natt på soffan och Jennie sov också skönt med behaglig temperatur i sovrummet. Jag hann med en kopp kaffe och nåt varv på stickningen innan jag hörde hur Jennie var i farten med att packa upp mera kläder och saker. Jag hade riv...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:12

Jag sov som en stock.   Svalt och skönt och jag behövde inte oroa mej för att störa Jennie med mitt snarkande. Så otroligt irriterande med folk som snarkar och nu är jag rädd att jag blivit en av dem som irriterar. Det krävs liksom inte mycket fö...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards