Alla inlägg den 21 juli 2009

Av Anniqa - 21 juli 2009 10:33

Som sagt, det är mycket jobb nu...


OCH för att inte bryta ihop måste man passa på att göra små roliga saker så man får den här sommarkänslan.


En kväll förra veckan blev så där riktigt lyckad.


Jag slutade jobba kl 4 och hade packat med badbrallor och bok, boken fanns med ifall jag inte skulle få sällskap men det fick jag!


Snyggobert som har semester under de här 5 veckorna som jag jobbar (planeringsmiss från mej och eventuellt en planeringsfullträff från honom) hakade på och vi åkte till Stenö. Det var varmt å härligt på land och bäst vi låg där och gruvade oss för att känna på vattnet kom en gosse jag känner igen sen högstadiet förbi och upplyste om att det minsann var 22 grader nån meter ner i vattnet. Han ägde NÄMLIGEN en sån där frär klocka som har termometer. Jag vet inte hur den där klockan är på att visa rätt tid, men temperaturen är jag skeptisk till. 20 kanske det var i alla fall och JAPP vi badade!


Sen var man ju lite hungrig så det blev kebabtallrik på Trädgårdsbaren. Ingen direkt höjdare förutom priset möjligen som hade skjutit i höjden ordentligt. Vill minnas att en sketen kebabtallrik gick loss på rediga 89 rixdaler.


I alla fall så har man ju fri sikt till Oscarsborg när man sitter där och mumsar och med tanke på det fina vädret beslutade vi oss för att det var dags att klättra upp i det gamla tornet igen. Det hade helt klart varit mindre jobbigt att bära upp kebabtallrikarna på en bricka än att bära dem i magsäcken men när vi stånkat oss upp för alla trapporna var det ju värt besväret. Det är trevligt med såna där utsiktstorn!


Jag har varit upp i det där vingliga tornet i Vidablick i Dalarna några ggr också och där har man små avsatser med karta över siljan. Det är fiffigt! Då kan man kika på karta och utsikt och få svar på vad det är man ser. Något mindre fiffigt men för all del lite kul var att äldsta brorsan konstaterade att man även lagt till blindskrift på kartan. Undrar vad en blind har för utbyte av att klättra upp i ett utsiktstorn?! Fast... det kanske stod nåt i stil med "VARNING! DETTA ÄR ETT UTSIKTSTORN SOM ÄR RACKARNS HÖGT. VÄND FÖR TUSAN OCH GÅ NER SÅ DU INTE TRILLAR OCH SLÅR DEJ FÖRDÄRVAD, JÄDRA BLINDSTYRE!"


Nåja, jag ville kolla på nåt MER när det ändå var "leka semesterkväll" så vi åkte till Skärså och köpte glass och tog oss en promenix ut till rökeriet. Treeevligt! Satt som två pensionärer och kikade på havet och åt glass. Jag känner att jag inte behöver ha det så mycket roligare än så här nu. Lugna fridfulla aktiviteter passar fint.


Jamen det var ju inte färdigt med det här! När vi var på väg inåt stan igen kom jag på att jag inte har sett Trönös nya kyrka! Därför åkte vi dit en sväng också. Kors så kulturell man kan vara! Fin kyrka tycker jag även om vi kom dit så sent att vi inte kunde gå i och titta.


MEN!!!

Jag höll på att glömma en grej! I skärså satt det små lappar på varenda anslagstavla med en liten efterlysning. Jag undrar hur det har gått med det där?! Nån som har några upplysningar?

Av Anniqa - 21 juli 2009 09:32

Jag har fått kommentarer om att jag inte skriver nåt i bloggen.


Det är ju skitkul att det finns folk som läser min smörja så jag får väl skärpa mej lite då!


Lite av anledningen till bloggtorkan är faktiskt att jag lever ett lite lätt sönderhackat liv nu. Jag har en inverterad form av semester vilket betyder att jag jobbar mer än vanligt. Det är inte så långa pass men VARJE DAG.


Jag räknade efter för ett tag sen och såg att det blev 2 lediga dagar på 54. De dagarna har jag klarat av redan och från o med förra måndan har jag exakt 5 veckor på raken som jag jobbar VARJE DAG.


Någon som inte förstår ordkombinationen VARJE DAG är min mor. Såfort hon har ertappat mej i solstolen (har lite solstress och har satt i system att sitta där en liten stund innan eller efter jobb) så har hon sagt "ÄR DU LEEEDIIIIG IDAG?!" varpå jag har svarat, NEJ, jag jobbar VARJE DAG i 5 veckor.


Det är ju såhär att man ligger sej själv närmast och i ärlighetens namn så har jag säkert också frågat henne en massa saker flera ggr under mitt liv. Antar att det är ett bra sätt att testa tålamodet på...


Nu ska jag koka ihop lite saker, innan jag sticker in till dagens pass på Hälsokraft, för i helgen är det marknad i Bergvik.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards