Alla inlägg under oktober 2010

Av Anniqa - 13 oktober 2010 19:32

I somras satt jag och den snygge ute på baksidan och rätt var det var fick jag syn på en liten grej några meter upp på väggen. Jag undrade vad det var och han berättade att det var "givaren" eller "sensorn" för min panna. Det är alltså den som känner av temperaturen ute för att förhindra att den temperaturen kommer in i lägenheten.


Jag skojade till det lite och sa att om man blir osams med grannen så skulle man ju kunna lägga is på deras "givare" en väldigt varm sommardag och vips skulle pannan stånka igång och grannens hem skulle förvandlas till en bastu... eller så skulle man kunna elda lite runt den på vintern och pannan skulle få för sej att det var högsommar och ta semester en stund.


En vecka senare var det plötsligt väldigt varmt här inne. Det var samtidigt väldigt varmt ute och just den kombinantionen gör ju att man inte njuter av värmen på rätt sätt. Det visade sej att pannan hade fått knäppen och jag berättade detta för vaktis.


Sen tog det ett bra tag, vi körde med manuell värmereglering genom att ha pannan på i korta intervaller för att sedan stänga av den helt. Det där funkar fint så länge man håller sej hemma och så länge det inte blir knäppkallt ute.


Nu har jag tagit ett krafttag med det här och efter några dagar med jävligt kallt här hemma och idag även en sjuk dotter som skulle vistas i denna kalla och för all del rätt otrevliga miljö... så kopplade jag på mej den mest envisa och tjatiga rollen och har bråkat med elektriker/rörmokare och vaktis så de har faktiskt satt lite fart.


Vaktis gick bet med pannan och lämnade mitt hem men kom tillbaka hit med en snäll och kunnig granne och efter lite fixande kom de fram till att det är "givaren" ute som är problemet. OCH anledningen KAN vara att grannarna har byggt en altan under sommaren och att vibrationerna från detta bygge KAN ha orsakat en liten knäpp i den gamla och ärgade sensorn.


Jag har hela tiden skojat till det med att det nog är grannen  "S"som ligger bakom det här eftersom jag vid något tillfälle åt upp deras hunds skinka... (här kan man läsa om den fadäsen) och som sagt, det kan det ju på sätt och vis vara också utan att han har vetat om det.


Nu ser jag fram emot sommarens värmeböljor när jag ska frysa in deras sensor :o)


Ps... ta det lugnt nu grannarna :o) det är bara en teori och hur som haver så hade den pajat i vilket fall och hellre på sommaren än mitt i vintern!

Av Anniqa - 12 oktober 2010 22:51

Klockan 21 på tisdagkvällar är en tid som jag håller koll på. Då är det mitt favoritprogram, House på 4:an. Dottern var med sin far på turné och jag var på firman och kokade lite schampo och hudcreme... och vi hastade hemåt för att inte missa dagens avsnitt.


Istället för dagens avsnitt var det Slatan vi fick se. Missnöjet var stort hos oss båda och det är det faktiskt fortfarande   


Jag har inte några betalkanaler. Jag vill inte se sport alls om jag slipper och jag förstår inte hur det kan komma sej att bara för att det är fotboll så ska andra program bara flytta på sej. Är det inte där sportkanalerna ska fylla sin funktion?


Ska det vara såhär så tycker jag att alla områden ska få utnyttja rätten att trampa in på andras programtid.


Ponera tex att man sitter och väntar på 5-dygns prognosen och så får man istället se Söderhamns Närteves upptagning från skolavslutningen. Eller så är det dags för Antikrundan men den har utan krusiduller ersatts av Kungarna av Tylösand. Barnen sitter bänkade för att se barnpramet men då kommer Sverker Olofsson in i rutan och gafflar om farliga elvispar och oseriösa försäljare.... jamen ni hajar!


Visst får det visas sport på vilken kanal som helst för mej, för sport är ett stort intresse. MEN det ska göra det på den avsatta tiden och inte ersätta ett av veckans bästa program.


/Anniqa, tjurig typ som hade 2:a i gympa

Av Anniqa - 7 oktober 2010 23:22

Jag har ett litet badrumsprojekt på gång.


Det började egentligen med att pannan löpte amok här i slutet av sommaren. Mitt i värsta värmeböljan hakade värmen upp sej så det blev bastuliknande värme här inne. Tidigare har jag haft lite trassel med ett element i sovrummet som hakar upp sej. Nu var det alltså i hela lägenheten det värmde gött.


Sen dess har jag kört med pannan ungefärs om när man har matberedarn på ishackar läge. Man liksom vrider på knappen i korta intervaller så det inte hinner bli så varmt här och även så det inte hinner bli så rått här. Jag har snackat med vaktis om det här och efter några vändor till honom kom han till sist hit och kikade och meddelade att "värmen har ju hakat upp sej!"

Suck, det var ju det jag sa liksom...


När han ändå var här bestämde vi att jag ska byta varmvattenberedare. Den gamla är en energislukande sak från tidernas begynnelse och jag gillar ju både att duscha och att spara pengar så saken var klar, skiten skulle ut. Pannan skulle även den kollas upp men efter några veckor har det inte hänt nåt och jag har faktiskt fått en himla snits på att få till en behaglig temperatur här.


Idag kom det hit ett gäng killar och bar ut den gamla varmvattenberedaren och pannan och samtidigt tog de ut toan, handfatet, skruvade lös duschen och allt annat som är lite pilligt i mitt badrum. De hade även bytt alla rör och det kan jag inte med ord beskriva hur tacksam jag är för! Sen ställde de in en liten varmvattenberedare på lån och det tycker jag var grymt trevligt gjort!


Nu har jag målat taket i badrummet 2 ggr i kväll. Färgen räckte inte riktigt på slutet men jag var så jädra ivrig att sätta upp väv för att se hur det blir att jag bestämde mej för att klistra upp en våd.


OCH!

Det är det kan inte kan.


Men blaaaah vad irriterande.


För det första måste man ha handskar annars har man en massa elaka stickor i händerna i morgon och det är illa nog att hela jag är vitprickig, jag vill inte ha stickor i händerna när jag ska massera i morgon. Handskar haver jag icke!

Sen så insåg jag att man kanske bör vara två på de pilligaste partierna eftersom våderna är grymt breda och utrymmet jag ska börja klistra på är grymt trångt.


Jag gick och hårdtestade reservvattenberedaren istället och duschade slut på allt varmvatten. Nu vet jag att det går i alla fall.



Av Anniqa - 5 oktober 2010 18:05

Tja, jag vet inte jag.


Jag hastade in på den snygges jobb igår. Det är även min före detta arbetsplats så jag känner nästan hela högen där. Nu var det leverans av muskelgelé till en av jobbarkompisarnas ingifta släktingar det var frågan om och jag stormade alltså in 10 minuter i stängning.


Den snygge satt med headset på sej och snackade i telefon och såg oerhört viktig och upptagen ut. Jag dämpade mej hastigt för jag vet hur irriterande det är med folk som gapar och tjoar när man snackar i telefon. Killen jag skulle till sitter mitt emot han som jag har lagt rabarber på och jag stod där och babblade en liten stund. Sen kom jag på att jag måste hälsa på kontorshunden. -En himlans charmig sak som de har i en liten hage bakom ryggen på den snygge. Hon blir ju sketaglad så fort nån engagerar sej och skällde till lite. Han i telefon fortsatte att se lika viktig och upptagen ut.


Sen hörde jag att nästa jobbarkompis kom ner med sin hund så jag gick ut i entrén precis utanför och snackade lite. När vi pratat klart satt mannen i mitt liv fortfarande och babblade så jag vinkade till de andra och åkte.


På kvällen chattade vi och efter en rad obegripligheter inser jag att han inte lagt märke till att jag varit in på hans jobb. Trots att jag var mitt framför ögonen på honom och bakom ryggen på honom. "jaaa... jooo men nu minns jag att jag kanske såg dej...."


Borde inte han bli alldeles darrig och pirrig när jag är så nära?!

Av Anniqa - 4 oktober 2010 22:50

Visst är det fiffigt att det finns tandborstar med olika färg!

Här hemma har det under en längre tid varit så här:
Jag har den gröna tandborsten.

Den snygga har den blåa tandborsten.

Dottern har den röda tandborsten.


Nu snappade jag åt mej tandborsten och tog mej an jobbet att skava bort dagens tandtroll och såklart tog jag den gröna tandborsten. Den kändes inte riktigt bekant så flera ggr tog jag ut den ur munnen för att kika om den verkligen var grön. Tände en extra lampa till och med för att kunna se bättre.


Nu har jag kommit på hur det ligger till. Den lilla. Hon som bor här och som har haft den röda tandborsten har OCKSÅ en grön tandborste nu. Den har jag testat och den var ta mej tusan bättre än min gröna.


Undrar om hon kommer att läsa det här... en del vill ju ha sin tandborste ifred   

Av Anniqa - 4 oktober 2010 20:35

Jisses vilken helg!


Jag har varit i Rättvik på marknad och sålt mina salvor och cremer och allt vad det nu är. Kladdet. Hemkoket... ja, ni vet. Produkterna.


Fredag

Färden gick i arla morgonstund. Kaffet var med och räckte ända till Edsbyn den här gången. Mitt gamla rekord är att jag har sippat på en termosmugg kaffe från Stråtjära till Alfta, nuvarande rekordet är alltså från Nymåla till Edsbyn och då stannade jag ändå till i Bollnäs och pumpade höger framdäck eftersom det var lite pyspunka på dubbdäcket.


I Edsbyn har de ett rackarns förargligt gupp mitt i en korsning. Jag antar att det är för att man inte ska köra så fort där och eftersom jag kom ihåg det jädra guppet aningens för sent så blev det en liten grisnit där med sättningar i lasten som följd. Tex flög allt som jag plockat ihop till återförsäljargossen som även han var med på marknaden (fast på ett annat och eget ställe). Trassligt var det att få fram allt som åkt under sätet men så är det när man kör vårdslöst!


Ett ögonblick efter luftfärden noterade jag en liten kontrollampa som lyste skarpt orange. Till min fasa fick jag först för mej att det var oljetrycksampan men sen såg jag att det var nån annan mojäng på bilden. Det visade sej vara en motor!


Nåja, manualen som jag hittade i handskfacket sa att detta inte var direkt livshotande men att man kunde underlätta för bilen genom att köra långsammare, max 70 km/tim. (Detta kändes uteslutet för min del eftersom jag måste vara framme på marknaden och urpackad och uppackad innan marknaden öppnade kl 9.00 Det tar en stund att få upp allt och jag kom som vanligt iväg nån halvtimme efter planerad avfärdstid...)

Sen föreslog manualen att man kunde lätta på eventuell last... (Inte heller nåt jag ens övervägde. Man vill ju gärna ha med sej att man packat in i bilen liksom). Sen kom förslag nr 3: undvik uppförsbackar. (Hmmm... hur gör man då när man kommer till Boda Kyrkby tex?) Näe, jag körde på jag fast jag höll mej till 80 knyck. -nästan hela tiden i alla fall   


Fram kom jag och fredagen var en trevlig marknadsdag med skaplig försäljning. Sen på kvällen åkte jag snabbt som blixten till Tällberg och överraskade brodern med familj som tagit med sej min unge på hotellhelg. Svägerskan jobbar på posten och hotellet har viss förkärlek för postisar och heter tex Gyllene Hornet. Denna helg var det ett gäng postisar från Söderhamn som fått äran att för reducerat pris vistas där.


Jag hann med att kasta i mej en smarrig middag med dessert innan jag och svägerskan gick och bastade och sen tog jag faktiskt guldfisken också!
Enligt simförbundet är det detta som gäller för att få köpa märket:


GULDFISKEN

Simning
Simma 25 meter bröstsim eller
annat simsätt på djupt vatten.
Dyk
Dyk från kanten eller bryggan på
djupt vatten.


Tyvärr fanns ingen kontrollant på plats men det är ju ändå vetskapen om att man har utfört bragden som är det viktiga.


Tur förresten att det finns hjälpsamma människor!
Svägerskan sa att man kunde gå hem till rummet i bara handduken och duscha på sitt eget rum efter badet och det lät ju onekligen rätt trivsamt så jag lastade på mej all min packning; alla kläderna jag haft på mej, stövlar, neccesären, dyngsur bikini som det droppade om... och traskade iväg för att hitta mitt rum endast iförd en larvigt liten badhandduk. Lokalsinne har jag aldrig haft och inte fanken går det bättre när man just ätit en brakmiddag med vin och just tagit guldfisken heller. Jag gick vilse och när jag gått förbi samma sällskap några gånger frågade dom vad jag hade för rumsnummer och så visade de mej hem. Tack!!! Världen är full av goda människor.


Ja, sen gick jag in till broderns rum och babblade lite, drack lite vin och åt upp alla deras chips. När jag skulle gå hem kom jag på att jag inte hade någon tandkräm med mej och tiggde åt mej lite av dem som jag just ätit upp chipsen för. Jag strök ut en sträng för aftonens bruk på pekfingret och skulle just bära iväg hemmåt när jag kom på att jag ju vill borsta tänderna på morron också. Alltså strök jag en sträng på nästa finger med. Sen tackade jag för mej och gick iväg med ett vitmålat V-tecken i högsta hugg. Gissa vilka jag springer på... jojomen, samma sällskap som visat mej hem tidigare under aftonen. Muntert.


Lördag
Jag yrade upp och fick termosen laddad med kaffevatten nere i restaurangen och snappade åt mej några mackor, ett ägg och en banan som senare visade sej vara det som förmodligen räddade livet på mej den dan. Det var världens ös under lördan och klockan 4 smet jag iväg från marknadsståndet första gången. Tur att man inte lider av hyperaktiv blåsa. Annars var det nytt rekord i försäljningen och allmänt skitkul. Min nya plats är precis mitt emot en scen där de har underhållning med jämna mellanrum. Hur nice som helst!

Klockan 6 är det slut för dagen och då var det bara att snabbt som ögat packa ihop. Middag med de andra i Tällberg. GOTT!

Den här aftonen var det biljard som gällde. Jag har inget bollsinne men skiter å andra sidan i om jag vinner eller förlorar när det gäller sånt där så jag och en postis spelade mot brorsan och hans fruga. Det visade sej att det inte var nåt att gruva sej för det där inte för svägerskan tjongade ner 8:an två ggr på raken. Jag å andra sidan höll på att rensa i tandraderna på den skara barn som samlats för att se på. Jag har lite svårt för att veta var man ska snärta till på bollen när man skjuter och fick in några lite för låga träffar som fick bollarna att vina runt rummet.


Efter denna kraftansträngning skulle alla postisar samlas i ett konferensrum för prisutdelning. Det hade varit tipspromenad under dan. Jag kände mej lite bortkommen bland alla postisar men fick i alla fall vara med och köpa lotter efter tipspromenadpriserna delats ut. Jag vann en isskrapa! Hurra!


Rundade av dagen på ett trevligt sätt prat med vin snack och snacks igen och sen sov jag som en liten gris.


Söndag

Checkade ut, laddade frukost i ryggsäcken och stack iväg på marknaden igen.


Det blir rätt intensivt de här marknadshelgerna. Man kliver upp halv 5 på fredag morgon för att hinna fram. Marknaden är öppen mellan 9-18 och man försöker ju vara pigg och allert hela tiden. Jag klistrar alltid etiketter under tiden jag står där. Dels får man det gjort och sen så får folk chansen att kika lite mer i lugn och ro än om jag skulle stå där sysslolös. Jag blir lätt uttråkad och blir lite för entusiastisk om jag inte har nåt att pilla med liksom. Sen kör man samma tider på lördagen och något kortare på söndagen. Totalt står man upp under 25 timmar (förutom den tid det tar att bygga marknadsställning och packa upp och ner grejorna) under en helg och det gäller att ha rejäla kläder på sej så man inte börjar frysa. Jag hade underställ, kängor med yllestrumpor, en vanlig tröja, stickad långtröja, dunjacka och täckbyxor. Frös gjorde jag inte! Jag hade med mej en stol den här gången men jag använde den aldrig. "En sittande knalle är en död knalle" har jag hört någon säga nån gång och det är ganska sant. Ska man sälja något får man liksom vara lite allert.


Jag stortrivs med knallelivet men står inte ute när det är vinter. Jag lyfter på hatten för de knallar som orkar med att stå ute året runt. Hur klär man sej då det är 20 grader kallt och man ska stå ute 25 timmar under en helg?


Åter hemma igen klockan 8 på söndag kväll och jisses vad skönt det var att komma hem igen!


Nu är det dags att koka grejor igen för de jag hade gjort tog nu nästan slut.





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards