Alla inlägg den 22 augusti 2009

Av Anniqa - 22 augusti 2009 19:40

Japp, då var det klart. Den 5 oktober drar jag och dottern inåt staden.


För att det inte ska bli en för häftig övergång så har vi valt att bosätta oss på Nymåla. Så här gick det till:


Redan förra hösten när dottern skulle börja gymnasiet i Söderhamn anade jag att det skulle innebära en hel del åkande kors och tvärs för både henne och mej. Ja, såklart för hennes far också! Jag är ganska så färdig med att bo i Stråtjära, är bara hit och vänder känns det som så jag föreslog att vi kanske skulle flytta inåt stan redan då. Det ville ICKE dottern. Hon sa bestämt att då skulle hon flytta till pappan. Nu har vi klarat av ett år med busstider som inte stämmer och jag tog på nytt upp frågan då det blev en ledig lägenhet på Broberg. Även där hyr man av Faxeholmen men då gick dottern ut på Hemnet och snokade reda på den betydligt trevligare lägenheten som alltså ligger på Nymåla. Problemet är att det är en insatslägenhet och jag är en fattig människa.


Efter att ha varit och kikat dels på lägenheten på Nymåla och sen bara tagit en promenad runt området på Broberg så var det klart för vår del.
Den som ligger på Nymåla har skogen på baksidan, bara grannar åt ett håll och dom känner jag och dom är så snälla! Det är uteplats på både fram- och baksida och jag tror banne mej att det finns stora möjligheter att sola sej på dem. Fint med tanke på att jag har skuggläge där jag bor nu och jag är som en huggorm, vill ligga i solen och lata mej så mycket det går.


På en och samma morgon hände detta i nämnd ordning:

  • Anniqa ringer mäklaren och frågar efter nån kontakt på banken för att snacka lånelöfte.
  • Anniqa ringer banken och pratar om lån och får beskedet att människan på banken måste få återkomma om detta.
  • Anniqa ringer mäklaren och lägger ett bud som är 20.000:- under utgångspriset.
  • Anniqa har lite ont i magen eftersom hon fortfarande inte vet om hon får nåt lån...
  • SÅ, Anniqa ringer och säger upp den befintliga lägeheten. Fortfarande utan att veta om hon har fått lån och utan att ha en aning om hur det kommer att sluta med budgivningen.
  • Senare samma dag ringer bankmänniskan och meddelar att det är OK med lån. Anniqa pustar ut tillfälligt.

Några dagar senare var allt klart och jag skrev på papper i förrgår och I NATT kom ångesten. HUGA vad dåligt jag har sovit. Nu känns det bättre igen men lite liten och ensam känner jag mej mest hela tiden. Jag tycker att det är jobbigt att vara vuxen såna här gånger men herregud vad kul det ska bli att flytta också!


Igår var jag och prince charming ute och kollade närområdet. Testade tex att cykla från hans place till mitt och det tar väl kanske 10 minuter. Sen gick vi ett varv runt Färssjön som ligger oerhört nära nya lyan. Himla trevlig stig runt nästan hela sjön, man fick gå en liten bit efter vägen men det gör inte nåt. Sen cyklade vi runt på lite småvägar och får jag fortsätta att gå och cykla runt och bekanta mej med skogarna runt Nymåla kommer jag att må toppen.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards