Alla inlägg under augusti 2009

Av Anniqa - 24 augusti 2009 22:45

Tänkte att det är dags att presentera en av mina äldsta vänner.


Denna fina tomte har jag fått efter min mormor och tavlan hängde på hennes toalett under hela min uppväxt. Det är morfars syster Elsa Angemar som har målat den och jag var redan som liten tös oerhört impad av benen på tomten och spolningsanordningen på toaletten.


Egentligen behöver man inte säga så mycket mera. Vi låter bilden tala för sej själv.

Av Anniqa - 23 augusti 2009 19:16

Jodå, jag fick några kantareller.


Men framförallt fick mina nya fina Nikeskor lära sej den hårda vägen vad det är som gäller. Hann inte mer än  ut i skogen så klev jag ner i ett dyigt vattenhål. Nu är höger sko grå och blöt och vänster sko torr och vit. Ser inte klokt ut.. Får leta reda på en dypöl och kliva ner med nästa sko också helt enkelt.


Men kantarellerna då?

Jo, de har just hamnat i magen. Jag stekte ihop dem med lök, saltade pepprade och sen hade jag på grädde och lite soja. Detta fick sedan puttra ihop till en tjock sås som jag la i en omelett. Till detta käkade jag stekt squash. Smaskens!

Av Anniqa - 23 augusti 2009 18:04

Jag har inte ens kollat men NU sticker jag å kollar hur det ser ut i skogen.

-Med lite tur utan att träffa den där stora Brumeli brum... men jag har för mej att det är om man heter Olle och plockar blåbär man kan råka ut för den killen! Eller?!

Av Anniqa - 23 augusti 2009 14:21

Jag har ju jobbat en del den här sommaren och eftersom jag valde att jobba exakt varje dag då mr snygg hade semester så gnällde jag till det så att han tog en vecka ledigt till. UPPSKATTAT av mej alltdeles oerhört ska ni veta!


Det är svårt att bestämma sej ibland och ett sånt ibland var just då det skulle beslutas var och vad denna vecka skulle innehålla.


Jag började i ett tidigt skede droppa små förslag som...

  • åka till åland och bo på hotell
  • åka till nån stad i sverige och bo på hotell (coop hotellpremie)
  • åka till åland och campa (husvagn eller stuga)
  • åka nånstans i sverige och campa (med min husvagn)
  • hyra stuga på enskär (söderhamns skärgård)

Eftersom det ibland kan ta ett helt liv innan man lär sej att förstå varann och vi bara har kännt varann i 10 år så FÖRSTOD jag inte att alla mina förslag var uppfattade som bra. Detta förstod jag inte eftersom de mottogs under tystnad och med ett totalt likgiltigt utseende.


Eftersom jag inte förstod det här så hann det bli för sent att boka nåt på Åland. Jag testade men det var fullt. Annars hittade jag ett himla trevligt paket med båt/buss/hotell/frulle/2 spabehandlingar och en ljusbehandling för sådär 700:-/pers. Det var iof bara en natt men i alla fall...

Sen så såg det ut att bli blåsigt så Enskär gick också fetbort under den första halvan av veckan.

Till sist, efter en brakmiddag med vin hamnade vi i soffan hos mej med bredbara datorn och NU JÄDRAR skulle den ultimata semestern bokas.


Fick bli Coop hotell (alltså, man handlar på coop, får poäng och sen får man en check som gör att man bor 2 pers 2 nätter på hotell rätt billigt). Vi satt i flera timmar och kollade in olika städer och olika hotell. Trötta och petiga var vi och till sist så ORKADE JAG INTE!!! Det kändes som att jag skulle få en hjärnblödning på hela grejen och jag lämnade stackars snyggve i soffan och gick iväg och duschade i nån halvtimme eller så.

Åter ute ur duschen meddelades jag att "Vi ska till Örebro!"


Anledningen vet ingen av oss men dit åkte vi och trevligt var det.

Huvudsaken är att man kommer iväg. Sen så fanns det ju en del att göra i Örebro också*. Det festligaste var ju deras äventyrsbad som höll på att ta livet av oss båda två. Dels genom att man så gott som slog ihjäl sej men sen var det ju så läskigt också så man dog nästan av chock och skräck. Sen drunknade man ju såklart också. TUSAN vad kul! Åk dit.


Enligt en test som ett gäng badfantaster har gjort så ligger det här badet i Örebro på delad första plats med det som finns i Borlänge. Jag ser fram emot att testa det i Borlänge också!
Länk till badpatrullen: http://hem.passagen.se/badarna/


*Annat man kan göra i Örebro: Åk  upp i svampen, ett vattentorn med redig utsikt, Kolla in slottet, fika, ät, ät, ät, promenera! Sen kan man kolla in en massa konst också om man gillar det, och naturligtvis var vi in i en kyrka och DÄR tände jag ett ljus för min katt Nisse som försvann i våras. Hoppas han uppskattar det!



Av Anniqa - 22 augusti 2009 19:40

Japp, då var det klart. Den 5 oktober drar jag och dottern inåt staden.


För att det inte ska bli en för häftig övergång så har vi valt att bosätta oss på Nymåla. Så här gick det till:


Redan förra hösten när dottern skulle börja gymnasiet i Söderhamn anade jag att det skulle innebära en hel del åkande kors och tvärs för både henne och mej. Ja, såklart för hennes far också! Jag är ganska så färdig med att bo i Stråtjära, är bara hit och vänder känns det som så jag föreslog att vi kanske skulle flytta inåt stan redan då. Det ville ICKE dottern. Hon sa bestämt att då skulle hon flytta till pappan. Nu har vi klarat av ett år med busstider som inte stämmer och jag tog på nytt upp frågan då det blev en ledig lägenhet på Broberg. Även där hyr man av Faxeholmen men då gick dottern ut på Hemnet och snokade reda på den betydligt trevligare lägenheten som alltså ligger på Nymåla. Problemet är att det är en insatslägenhet och jag är en fattig människa.


Efter att ha varit och kikat dels på lägenheten på Nymåla och sen bara tagit en promenad runt området på Broberg så var det klart för vår del.
Den som ligger på Nymåla har skogen på baksidan, bara grannar åt ett håll och dom känner jag och dom är så snälla! Det är uteplats på både fram- och baksida och jag tror banne mej att det finns stora möjligheter att sola sej på dem. Fint med tanke på att jag har skuggläge där jag bor nu och jag är som en huggorm, vill ligga i solen och lata mej så mycket det går.


På en och samma morgon hände detta i nämnd ordning:

  • Anniqa ringer mäklaren och frågar efter nån kontakt på banken för att snacka lånelöfte.
  • Anniqa ringer banken och pratar om lån och får beskedet att människan på banken måste få återkomma om detta.
  • Anniqa ringer mäklaren och lägger ett bud som är 20.000:- under utgångspriset.
  • Anniqa har lite ont i magen eftersom hon fortfarande inte vet om hon får nåt lån...
  • SÅ, Anniqa ringer och säger upp den befintliga lägeheten. Fortfarande utan att veta om hon har fått lån och utan att ha en aning om hur det kommer att sluta med budgivningen.
  • Senare samma dag ringer bankmänniskan och meddelar att det är OK med lån. Anniqa pustar ut tillfälligt.

Några dagar senare var allt klart och jag skrev på papper i förrgår och I NATT kom ångesten. HUGA vad dåligt jag har sovit. Nu känns det bättre igen men lite liten och ensam känner jag mej mest hela tiden. Jag tycker att det är jobbigt att vara vuxen såna här gånger men herregud vad kul det ska bli att flytta också!


Igår var jag och prince charming ute och kollade närområdet. Testade tex att cykla från hans place till mitt och det tar väl kanske 10 minuter. Sen gick vi ett varv runt Färssjön som ligger oerhört nära nya lyan. Himla trevlig stig runt nästan hela sjön, man fick gå en liten bit efter vägen men det gör inte nåt. Sen cyklade vi runt på lite småvägar och får jag fortsätta att gå och cykla runt och bekanta mej med skogarna runt Nymåla kommer jag att må toppen.



Av Anniqa - 4 augusti 2009 20:55

Idag när jag jobbade på Hälsokraft såg jag en trevlig liten tjej som brukar köpa glass av mej när jag jobbar i Skärså på Albert.


Jag passade på att fråga henne om rollatorn*
Hon kunde rapportera att den fortfarande är borta och att det inte varit frågan om något rollator byte utan att karl som satt upp lapparna rätt och slätt har blivit bestulen. VEM snor en rollator?! Om du läser det här och har gjort det: VET HUT, DU BORDE SKÄMMES TAMEFAN! 



*Du som inte vet vad jag babblar om, se: http://anniqa.bloggagratis.se/2009/07/21/1850212-nan-som-sett-en-rod-rollator/)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards