Alla inlägg under oktober 2009

Av Anniqa - 12 oktober 2009 19:47

Jag har varit på mässa i helgen och dottern kom hem före mej. Hon har för övrigt haft en bra helg i Tällberg med min bror och hans familj. Det var hon verkligen värd. Hon har slitet som en idiot hon också kraken.


I alla fall så fick ju den här underbara människan som jag träffar lite för sällan ner värmen här på torsdag kväll och för det tackade vi från hjärtat både dottern och jag.


JÄDRAR vad han fick ner värmen visade det sej!


När dottern kom hem var det tydligen iskallt här och i rena desperationen hade hon och hennes kusin tänt värmeljus för att inte de inte skulle typ frysa ihjäl. Hennes far var med hit och han har lyckats med att få upp hela hennes säng på nåt obegripligt sätt. Det gick ju inte när vi försökte. Han är ganska fiffig den där människan! Värmen hade han också fipplat med men NEJ, det funkade inte!


Nu har vi rotat fram raggsockarna och går och småhöjer värmen lite succesivt. Vi vill INTE ha tillbaka den där värmeböljan igen men det vore fint om man slapp en kall nästipp.


Hoppas att vi får snits på det här före riktiga vintern börjar.



Av Anniqa - 8 oktober 2009 00:20

Det jävlas!


Konstant.


Jag har fått på värmen i sovrummet. Skitbra. Bara det att det inte går att sänka värmen nu. Antingen är det jag som är dum i huvet (HOPPAS) eller så har jag vridit sönder elementet.

Jag ringde snälla grannen idag för att få tips. Han tipsade om HSB. Bra tips!

Jag hann inte åka dit.


Snälla grannen var in och kikade i kväll när jag var hem sista svängen för att hämta dotterns säng. Han kunde inte heller sänka värmen utan hänvisade till HSB. Bra tips!


Toaletten uppe rinner. Och rinner. Och rinner. Jag har mekat med den men nu har jag ledsnat på det ett tag så jag har stängt av vattnet till den helt enkelt.


Vi var å handlade lite idag. Köpte ett duschdraperi till toa uppe. Jag var skeptisk till storleken. Det var inte dotter å kompis. De var BOMBIS på att det jag köpte skulle passa.
Det passade INTE.


Önskar att jag kunde vara skadeglad... Jag har dessutom såklart haft sönder förpackningen det låg i så det blir nog marigt att byta till ett större. Självklart kommer jag att försöka.


Fiskarna har flyttat hit. De fick åka kylväska. För att veta var vi ska ställa akvariet kom vi på att det vore smart att ha dotterns säng här. Därför att fiskarna bor hos henne.

Alltså åkte jag lite spontant tillbaka till det forna hemmet för att hämta sängen. Det är en gammal avlutat träsäng som både jag och dottern gillar som bara den.


Bror nr 1 hjälpte till att baxa på den på släpvagnen. Ringde jourhavande pojkvän för att få hjälp att baxa av den här inne på nya stället. Hans mobil var ställd på mobilsvar. Ringde bror nr 2. Hans fru svarade och efter mycket prat sa hon "säg till om du behöver hjälp!"

Bror nr 2 var inte hemma så då fick juorhavande kusin hoppa in. Ja, dotterns kusin alltså. Jag slet honom ur armarna på flickvännen och fick med honom hem för att bära säng.


In fick vi sängen. Men inte upp för trappen.

Trist med tanke på att dotterns rum är på våning 2.


Dottern sover på golvet i natt.


Vi glömde glasskivan till fiskarna hemma så vi har inte kunnat fylla akvariet helt. De kan ju få för sej att hoppa ur ju!


Tja, det var väl i princip allt jag kom på att gnälla om.


I morgon är en annan dag!

Av Anniqa - 6 oktober 2009 22:47

Ja det låter ju bra men vad blir det för kvalité?!


Köpte flyttkartonger på DollarStore. Det var väldigt väldigt dumt gjort! 6 st för 100:-


Jag har 3 lånade flyttkartonger. Fick låna dem av den här snyggingen som inte vill bo med mej men som är duktig på att bära soffor och sätta upp taklampor utan att behöva stege... Ja, sofforna klarar jag utan stege också men taklamporna är mariga. Jamen i alla fall så var det lika fin kvalité på lådorna jag lånade som på gossen. 


Mina hastigt inköpta lådor är lövtunna och när man packat en låda full med saker så går det inte att stänga igen dem utan att locket liksom sprätter upp. Irriterande!


Sen vet ni hur det är. Men är så himla noga i början när man packar. Man ser till att sortera upp det som ska ner i lådorna. Kläder för sej, porslin för sej... men sen så blir man trött och man har liite plats kvar i en låda med kaffekoppar så då hamnar en toarulle i den lådan. Bland vaser och ljusstakar kan man klämma ner ett paket kaffe och ett par strumpor som inte fick plats bland de andra.


Det sista jag packade innan vi skulle fara iväg med kvällens lass var innehållet i skafferiet och kylen. Jag försökte lite hastigt kika igenom datum och kastade det som var gammalt. Mycket sopor blev det...
Det blev en salig blandning i den sista lådan. Likörer, ättika, äppelcidervinäger, gelatinblad, potatismos, vaniljkräm, rödvinssås... Sen när vi skulle packa på allt på släpvagn och i bilen så ÖSREGNADE det.


Jag och dottern rappade på så gott det gick men vi blev blöta, kartongerna blev blöta och sakerna i de där billiga jävla lådorna blev blöta.


Den där sista lådan skulle in i bakluckan. Dottern är bra på mycket men inte på att planera hur man packar in så mycket som möjligt i en bil. Hon hade klämt in en stor plastlåda lite på trekvart i bilen så man inte fick in mer än en neccesär i bakluckan. Fiffig som jag är ställde jag den där billiga lådan, som nu var blöt, på själva draganordningen till släpvagnen. Sen skulle jag fixa plats till min låda.


NATURLIGTVIS RAMLADE DEN NER!

Och välte. Och innehållet ramlade ut i en stoooor vattenpöl. Och det var helmörkt. Jag skyndade mej att KASTA ner sakerna i lådan igen och kände hur halt och klibbigt allt var. Och allt luktade ättika.... Nåja, in med skiten i bilen.


Väl här inne på Nymåla tog jag ett djupt andetag och sen bar jag in lådan för granskning.


Det hala var potatismospulver som läkt ut på allt och som blivit som en snorhal smet eftersom det var kallt och inte varmt vatten det landade i. Det klibbiga var lingongelé. Den hade jag inga planer på att äta upp i alla fall så det var lite skit i samma. Det som luktade ättika var ättika. Metallkorken hade fått sej en smäll så hade runnit ut ättika över allt. Jag räddade det som gick.


Mera sopor blev det.



Av Anniqa - 5 oktober 2009 07:30

Kallt var det ju som sagt i helgen i Rättvik.


På lördag eftermiddag började det regna också. Det är en rätt otrevlig kombination det här med kyla och väta och min bil får inte plats bakom marknadsdisken just där jag står i Rättvik så jag får åka iväg en bit bort med den under dagarna. För att inte bli helt dyngsur fick jag skjuts av min snälla kompis bort till parkeringen.


Där stod den.


Det tänkte den fortsätta med.


Härom morron när första frosten kom startade den inte. Då anade jag att det var dags att skaffa ett nytt batteri. Efter att ha fått hjälp med startkablar av snäll nästan granne så tuffade jag in till stan och köpte det där batteriet. 1000:- kostade det!


FAN vad dyrt!


Sen startade ju bilen hur bra som helst så då fick jag för mej att det inte alls var nåt fel på gamla batteriet. Snål-Anniqa fick den fifiga idén att jag skulle lämna tillbaka batteriet och vips tjäna 1000:-.


Nån som inte håller med om att jag hade fel?!


Nåja, jag hade batteriet kvar och nu kan jag sätta i bilbatterier också.


Jag och en ung snärta på statoil i Rättvik fixade det som ingenting. Inte lite malliga var vi när det var klart heller :o)


Tack Hanna!

Av Anniqa - 5 oktober 2009 06:32

Jag frös ihjäl i fredags.


Klev upp kl 04.15 efter att ha sovit i max 4 timmar. Sen var det avresa vid 5-tiden. Här hemma var det inte speciellt kallt och inte i Lenninge heller. Stannade till där och hämtade lite grejor nämligen.


Sen blev det mer och mer frost vartefter resan fortsatte och när jag väl kom fram till Rättvik så var det som att komma in i en frysbox! Det var hur kallt som helst. Tur att det finns trevliga grannknallar som säljer ullstrumpor!


Nu är jag hemkommen igen och ska GENAST stiga upp och börja packa. Idag får jag nyckeln till min och dotterns nya lägenhet.


Skönt/spännande/jobbigt!

Av Anniqa - 1 oktober 2009 03:01

Men herregud vad irriterande!


Jag har haft det superkörigt hur länge som helst och det har blivit sådär att jag är trött och orkeslös. Sover för lite.


Jag är en sån där kvällsmänniska så även om jag har varit trött hela dan så blir jag ofta pigg lagom till sovdags. Sen är jag sketatrött när jag ska upp på morron åsså stressar jag så det har väl blivit nån ond cirkel helt enkelt.


Nu fick jag för mej att jag skulle bryta det här så jag gick å la mej i tid i går. Eller, försökte i alla fall. Jag tror att jag kom i säng nån gång mellan 10-halv 11.


Nu är klockan 03:02 och jag kan inte sova. Har varit vaken i drygt en halvtimme. Jag kommer ju vara tröttare än någonsin i morgon ju!


Lika  bra att jag går ut och tvättar, annars har jag det kvar tills i morgon kväll. Hinner ju faktiskt tvätta lite mattor också för jag ska inte upp förrens vid halv 7. Ska skjutsa dottern till skolan för jag tänkte in till nya placet och koka saker till helgens marknad i Rättvik.


...


...


...och där tror jag att jag har lite av ett svar på varför jag inte kan sova! -jag håller hela tiden på och funderar på vad jag måste göra...


Kanske måste kontakta stressforskaren Bo von Schele eller vad han heter?


Äh, vafan. Mot tvättstugan. Man kan ju inte ligga här och bara vänta på att man ska somna. Lite kaffe ska jag ha också. VAD MYSIGT!!! Som när man jobbade som tidningsbud ju!



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards