Alla inlägg den 17 mars 2011

Av Anniqa - 17 mars 2011 23:43

Det går mot vår och när det är vår ska man bo i hus.


Man ska så tomater på vårvintern som man sen håller på planterar om i omgångar tills de växt sej hiskeligt stora och många och man har jord i hela huset. Dessa tomatplantor ska sedan skötas om hela sommaren och ge massor med tomater.


Sist jag bodde i hus råkade jag ha 60 halvstora tomatplantor på G. Jag ville ju inte slänga bort dem utan fråga folk till höger och vänster om de inte skulle ha sej en planta eller 7? Jo, det ville ju folk gärna, i alla fall en... men de ville inte ha den NU utan SEN när det var dags att plantera ut dem. Så där stod jag med 60 st tomatplantor som till sist var över halvmetern höga. De bars ut och in på dagarna för att få sol och härdas och de bars in på natten för att inte frysa ihjäl. Sen kom då äntligen sommaren och jag satte ut de jag skulle ha i växthuset. Där glömde jag oftast bort att vattna dem men de var snälla och härdiga och höll sej skapligt vid liv i alla fall. Sen började det plötsligt bli kallt ute... och jag hade fortfarande jäääädrigt mycket tomater på G. Dock gröna.

Av en händelse råkade jag se filmen "Fried Green Tomatoes" på teve och började steka de omogna tomaterna. Smaskens som tusan med salt och peppar på!


Nu lärde jag mej lite av detta och bland annat så uppskattar jag odling i blomlåda väldigt mycket.


Jag uppskattar även att gå på affären och välja ut fina tomater och köpa med mej hem.


Jag behöver inte odla tomater längre men det är klart... om jag bara hade ett hus så kunde man ju ha sått några frön. Ja, eller en påse, man vet ju inte hur många som gror egentligen... och blir det för många så kan man ju alltid ge bort nån planta....



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards