Alla inlägg den 9 juni 2009

Av Anniqa - 9 juni 2009 23:00

Jag är inte speciellt bra på språk.


Svenska behärskar jag. Sen är det mer eller mindre stopp.


Av nån anledning så kan jag lära mej totalt onödiga ord eller fraser på främmande språk men jag kan inte sätta ihop det till nåt vettigt och jag hittar sällan tillfällen att ta till dessa ord. Men jag försöker!


Idag tex jobbade jag i Lenninge på Hantverkspaviljongen (www.hatverkspaviljongen.se) och på förmiddan kom det in ett sällskap för att kika på våra grejor. Det visade sej att det var folk som bodde precis i närheten och som hade bekanta från norge på besök varpå jag glatt utbrast "men kämpebra!" och "akurat!"


...vad säger man om det såhär efteråt... tja....


Häromdan när jag jobbade där så HÖRDE jag att ett par gick och snackade på nåt som lät som finska och jag kunde inte låta bli att fråga om de kom från finland. Jodå, det gjorde de... varpå jag glatt utropade "MOJ MUKULAT" (typ... hejsan småknattar). De ignorerade mitt tillmötesgående sätt... men sen sken de upp när jag drog till med "mitt bästa på finska". Det var när de frågade om jag tar betalkort och jag klämde till med ett klingande "TOTTAKAI!" (SJÄLVKLART!) :o) -där satt den!


Ok, jag jobbar ju också när jag är där. Idag var jag riktigt på hugget och bättrade på en stor skylt med texten H A N T V E R K. Jag var ute och målade och kladdade på den när det kom en bil med ett par. Jag hojtade ett himla klämkäckt "TJENARE" till dem och stängde locket på färgen och gick upp för att vara tillhands. Vi kom in genom dörren till paviljongen ungefär samtidigt och det blev ett jädra pinglade på våran dörrvakt. (brukar ha den på när jag jobbar ensam så man hör när det kommer folk om man tex är i köket och bakar eller nåt). Jag drog till med ett "PLINGPLONG PLINGPLONG PLINGPLONG..." för att liksom visa hur dryg även jag tycker denna maskin är. Mina gäster sa inget, de bara loooog.


Ok, jag visade glatt upp mina händer som var totalt svarta efter målandet och sa "haha, jag får banne mej mera färg på mej själv än på skylten!"

De bara log.

Sen bar jag iväg för att tvätta av mej och hojtar lite över axeln "kika runt lite ni och hojta om ni vill nåt"

De log vidare.


Sen kom jag ut i butiken igen och såg att de trasslade med en gammaldags våg som vi har fått hem nu. Det är lite trixigt att fatta hur man ska göra med den så jag gick ut, slet den ur händerna på dem och hade en riktig demonstration av vågen. Visade hur man kan vända den på olika sätt för olika vikt... De log och mumlade. Jag hör skitdåligt så jag hörde inte ett ord av vad de sa. Antar att de nästan blev förstummade över hur trevlig jag var som visade dem hur den funkade.


Sen var det dags att betala. Ok. jag babblade på och så plötsligt säger en av dem nåt. PÅ TYSKA! Kors i jesse namn! Jag kan några ord på tyska: Heil, bratwurst, knödel... inget vettigt att fläska i med...


Jag lyckades ta betalt, sälja frimärken och tacka så hjärligt och allt på engelska. Det gick banne mej geschwindt! Sen frågar de var man kan köpa "old things in bollnäs" varpå jag på kombinerad svenska/engelska/teckenspråk förklarade att man ska hålla utkik efter skyltar som det står L O  P P I S på. När jag sa "L O  P P I S" sa jag det oerhört högt och sakta och jag artikulerade ordentligt. Samtidigt RITADE jag en skylt i luften framför mej.


Jag var helt slut när de åkt. Det är jobbigt att prata tyska!


PS. jag kan säga gurka på bulgariska, beställa in 407 helsiden kalsonger på spanska, säga skål på ryska och svära som en borstbindare!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards