Alla inlägg under mars 2011

Av Anniqa - 17 mars 2011 23:43

Det går mot vår och när det är vår ska man bo i hus.


Man ska så tomater på vårvintern som man sen håller på planterar om i omgångar tills de växt sej hiskeligt stora och många och man har jord i hela huset. Dessa tomatplantor ska sedan skötas om hela sommaren och ge massor med tomater.


Sist jag bodde i hus råkade jag ha 60 halvstora tomatplantor på G. Jag ville ju inte slänga bort dem utan fråga folk till höger och vänster om de inte skulle ha sej en planta eller 7? Jo, det ville ju folk gärna, i alla fall en... men de ville inte ha den NU utan SEN när det var dags att plantera ut dem. Så där stod jag med 60 st tomatplantor som till sist var över halvmetern höga. De bars ut och in på dagarna för att få sol och härdas och de bars in på natten för att inte frysa ihjäl. Sen kom då äntligen sommaren och jag satte ut de jag skulle ha i växthuset. Där glömde jag oftast bort att vattna dem men de var snälla och härdiga och höll sej skapligt vid liv i alla fall. Sen började det plötsligt bli kallt ute... och jag hade fortfarande jäääädrigt mycket tomater på G. Dock gröna.

Av en händelse råkade jag se filmen "Fried Green Tomatoes" på teve och började steka de omogna tomaterna. Smaskens som tusan med salt och peppar på!


Nu lärde jag mej lite av detta och bland annat så uppskattar jag odling i blomlåda väldigt mycket.


Jag uppskattar även att gå på affären och välja ut fina tomater och köpa med mej hem.


Jag behöver inte odla tomater längre men det är klart... om jag bara hade ett hus så kunde man ju ha sått några frön. Ja, eller en påse, man vet ju inte hur många som gror egentligen... och blir det för många så kan man ju alltid ge bort nån planta....



Av Anniqa - 16 mars 2011 22:11

Onsdagkvällarna knäcker mej nu för tiden.


Saken är den att jag inte bara gillar att äta mat, jag gillar liksom att se på när folk lagar mat också och därför har har jag alltid uppskattat när de har haft gästkockar på teve. Tex på nyhetsmorgon eller så.

Nu missar man ju det när man jobbar men det var trevligt på den tiden man hade lite mera tid hemma framför teven på förmiddagarna.


Sen kom "halv 8 hos mej"och det började krävas en del av oss tittare.

Tex att man är närvarande mellan halv 8-8 fyra dagar i veckan. Det fixar inte jag. Vi har även fått programmet där "Sveriges Mästerkock" skall koras. Ungefär som IDOL fast med matlagning istället för sång. Lite småtrevligt det där även om jag inte sett alla avsnitten. Ja, åsså har vi "Vad får vi för mat" med Per Morberg och Jamie Oliver som lagar mat snabbt som blixten nu för tiden.


Allt detta har man lyckats pressa in på onsdagkvällarna. Man går ut stenhårt vid halv 8 och sen blir man kvar tills köttet nästan har lossnat från benen. Man får en överdos av matlagning och till sist känner man sej lite väl well done om man så säger.


Idag har jag varit hemma och maskat och ynkat från jobbet och då hade jag ju såklart teven på och hann med att se den där elaka Gordon i "Hells Kitchen" och en glimt av "Rachel Ray". Att sen Per Morberg hade besök i sitt kök av Leif Mannerström blev lite mycket för de två är tillsammans med Markus Aujalay den hårda men rättvisa juryn i just "Sveriges Mästerkock".


Allt går runt. Jag går och sover.

Av Anniqa - 16 mars 2011 15:08

Den rara jäntan som är min dotters kusin ska visst göra oss den äran och hälsa på i kväll. Brudarna ska på nåt träningspass och sen ska det sovas kvar. HURRA!!!


Såna här evenemang livar upp en gammal mamma!


I alla fall så är tydigen kusinen på en liten spännande resa med ett gäng pensionärer nämligen hennes mormor, morfar och farmor.


Farmorn och morfarn hör uselt. Mormorn kör inte bil. Farmorn har inget lokalsinne. Morfarn gillar nog inte att åka och shoppa men har förmodligen inget val, han hittar ju både fram och tillbaka till Valbo. Ja, för det var visst dit de skulle idag.


Dottern var hem en sväng och fick rapporter via SMS.

"Det kan ta en stund innan jag kommer in till stan. Just nu har vi tex stannat i en rondell..."


Det ska bli kul att höra om dagens äventyr.

Av Anniqa - 16 mars 2011 13:48

En ansvarsfull bloggare som man är har jag idag fattat beslutet att ta bort 2 av de inlägg som har lockat flest besökare till min blogg.


De är från maj och september 2009 och handlade om en herre som kontaktade mej ang eventuellt jobb. Eftersom han var lite hemlig om vad det rörde sej om och eftersom jag till sist av en slump fick reda på vad det rörde sej om så valde jag att blogga om det. Jag gjorde liksom en lite rolig grej av det hela men när jag har sett hur många det är som söker på karln namn så insåg jag att jag inte alls har någon rätt att lämna ut honom så här.


Jag ber härmed om ursäkt och hoppas att det lyckas bättre för John Rickard nu.
Det var inte alls nåt fel på själva jobbet, det var bara hemlighetsmakeriet som gjorde mej bloggsugen...


Inget illa menat, kanske lite omoget från min sida och som sagt:


Ber om ursäkt!

Av Anniqa - 15 mars 2011 19:18

Men ååå vad obehaglig jag känner mej nu.


Jag är trött och kulen, men är samtidigt rastlös. Så trött/kulen att jag inte orkar lämna soffan men så rastlös att jag inte orkar koncentrera mej på nåt på teve utan zappar mellan kanalerna. Samtidigt har jag datorn i knät och försöker läsa om elendet i Japan, samtidigt som jag har återupptagit mitt spelande i Cityville på Facebook. Det är så tråkigt att jag tröttnar efter några minuter men sen återvänder jag efter nån timme och försöker ta nya tag igen för att lika snabbt ledsna.


Jag har lite taskig aptit sen några dagar och inget smakar gott. Ändå är jag liksom sugen på nåt och testar att äta både det ena och det andra för att konstatera att jag inte är så sugen ändå....


Jag börjar fundera på om jag skulle vinna på att göra kväller på rikigt och helt enkelt hoppa i säng för precis så här brukar jag bli när jag är övertrött!

Av Anniqa - 14 mars 2011 10:26

I går morse var förvirringen total här hemma.


Den snygge sa nåt i stil med "ja, vad ÄR klockan nu då?" och jag hajade ju direkt att han snackade om den s.k Sommartiden.


Min dotters farfarsfar -Lennart, struntade redan på sin tid i att ställa om klockan till sommartid och därför blev det väl på sätt och vis lite förvirrat då någon frågade honom vad klockan var. Efter lite trasslande brukade folk komma på att han inte hade ställt om klockan efter sommartiden och upplyste honom om att hans klocka gick en timme fel. "-Ja, enligt den där jävla TOKTIDEN ja!" sa Lennart och fortsatte skita i att ställa om klockan.


Lennart är lite av en förebild för mej när det gäller just det här för jag tycker också att det är ett jävla joll!


Nåja, eftersom han som är så snygg hade tagit upp frågan så var det ju bara att försöka lista ut åt vilket håll visarna skulle vridas. Nån har sagt nåt till mej om trädgårdsmöbler och att det är så LÄTT att veta hur man ska ställa om klockan om man tänker på dem. Den snygge kom på att dator och mobiltelefonerna borde ställa om sej själva och med det så struntade vi i åt vilket håll klockorna skulle ställas och gick ner för att äta frukost. Oxfilé provencale... Ja, sover man länge är det ju lika bra att gå direkt på lite tyngre frulle :o)


Då får vi syn på vägguret i köket. Det visar samma tid som mobilerna... som ju borde ha justerats automatiskt!!


Ah, det var visst inte den här helgen man skulle vrida om klockorna och med andra ord kommer denna historia att upprepas om några helger.


Jippi!

Av Anniqa - 3 mars 2011 17:40

I flera veckor har jag varit supersugen på Smörgåstårta och dottern har en längre tid tjatat på mej att jag ska göra Pölsa.


Jag äter inte Pölsa själv men hon minns att jag gjorde en rejäl laddning med Pölsa när hon var liten en gång. Vi hade fått en hel del älgkött och vissa delar gick alltså till detta storkok.


Igår var det en sån där flängig dag. Först sov jag taskigt på natten, sen jobbade jag mellan halv 8 och 4. Efter det var det raka spåret till min egen firma där jag och dottern sammanstrålade över lite soppa samtidigt som jag rörde ihop ett gäng peelingburkar och packade det sista inför kvällens jippo -Tjejkvällen på IOGT/NTO i Lynäs. En synnerligen lyckad afton måste jag säga!


Jag sålde hemkokat och dottern visade upp sitt UF-företag. Tidningen var där och kolla här vem som kom med på bild!


Jennie Jonsson med UF- Märkvärdigt. Cad-designade smycken är affärsidén.

 

Efter avslutade affärer skjutsade jag hem ungen för att själv återvända till firman en stund, hade en beställning med grejor som måste iväg till Piteå snarast. Eftersom det fattades lite grejs till den beställningen slank jag in på Krukmakeri & Hantverk för att låna lite saker av mej själv.

 

Vi är ett gäng som driver denna butik som en ekonomisk förening och som goda företagare/föreningsmänniskor vi är har vi möte en gång i månaden. Där under dessa möten löses problem, käcks idéer och ätes det gott fika! Jag hade totalt bommat att det var möte i går kväll och fick skämmas lite för det men som tur var för mej var två av damerna kvar i butiken när jag kom åkande. OCH kvar fanns också en smaskig bit smörgåstårta!!! Snacka om att den satt fint!

 

Jag glufsade i mej 2 rejäla bitar och stoppade sen in resten i kylen så att det skulle finnas kvar till den som jobbade idag. -Det var min granne som är gift med hon som skapat smörgåstårtan.

 

I morse när jag åkte till jobbet mötte jag grannen och jycken och meddelade honom att han verkligen hade nåt att se fram emot och då berättade han att nu stog hustrun och gjorde Pölsa!!! Jag var ju inte sämre än att jag berättade att dottern ÄLSKAR Pölsa och jajamen, när jag kom hem från jobbet stod det en redig burk m nykokt Pölsa på bron.

Ungen var lyrisk och jag med för jag åt fiskbullar :o)

 

Jag är i alla fall helt övertygad om att jag har världens bästa grannar!



  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards